Transport van krattenwasserij naar productie

Van Leeuwen Techniek

Bij een klant in de kipverwerking hebben wij het krattentransport tussen de krattenwasserij en de productieruimte vernieuwd. Een project dat we in drie fasen hebben aangepakt. Maatwerk transportbanen in een bestaande behuizing via het dak, plaatsing van een geavanceerd kratten-dropstation en het automatiseren van het krattentransport in de wasserij.

Fase 1: Krattentransport op maat via het dak

 

Het eerste deel van dit project is de aanpassing van het transport tussen de krattenwasserij en de productieruimte, die zich in verschillende panden bevinden. Het transport verliep over het dak en de klant wilde graag deze route en de RVS behuizing voor het transport behouden. Hiervoor zijn wij aan de slag gegaan met het ontwerp en de bouw van maatwerk transportbanen. Het resultaat zijn zeer compact gebouwde transportbanen met twee delen opvoerend en twee delen horizontaal krattentransport.

 

Transport van krattenwasserij naar productie - Van Leeuwen Techniek - 3

Fase 2: Kratten-dropstation

 

De volgende fase in dit krattentransport is het vervangen van de glijspiraal, die aansloot op het krattentransport via het dak. De klant had klachten over de werking van de bestaande glijspiraal, die bovendien veel ruimte innam. De plaatsing van ons kratten-dropstation zorgt voor een flinke ruimtebesparing, met een systeem dat zeer goed werkt. Kratten worden voortaan gecontroleerd aangevoerd en sensoren detecteren hoeveel kratten er in het dropstation aanwezig zijn en zorgen voor afgifte van kratten op de juiste momenten.

 

Transport van krattenwasserij naar productie - Van Leeuwen Techniek - 2
Transport van krattenwasserij naar productie - Van Leeuwen Techniek - 1

Fase 3: Krattentransport binnen in de krattenwasserij

 

De laatste fase is de vervanging van de krattentransportbaan binnen de krattenwasserij. Dit is een vrij grote aanpassing: Stapelen en krattentransport gebeurden hier nog veelal handmatig. Het proces van opstapelen, transport en afstapelen is nu geheel geautomatiseerd, er komt geen mankracht meer aan te pas. Ook is de krattenwasserij door deze nieuwe werkwijze eenvoudiger te reinigen en sneller!

 

Transport van krattenwasserij naar productie - Van Leeuwen Techniek - 5
Transport van krattenwasserij naar productie - Van Leeuwen Techniek - 7

Project in beeld

 

Meer informatie over transportbanen van Van Leeuwen Techniek?

 

Van Leeuwen Techniek levert ook maatwerk machinebouw.