Leidingwerken voor biologische brandstof

Van Leeuwen Techniek

Onze klant Opure BV adviseert op het gebied van milieutechnologie. Daarnaast faciliteert het bedrijf de levering van korrelslib voor anaerobe zuiveringen en produceert het nutriëntenmengsels en koolstofbronnen voor afvalwater- en luchtzuivering. Opure levert allround advies op het gehele vlak van biologische zuiveringsmethoden.

Maatwerk leidingen onder tankwagen

 

Voor Opure ontwierp en bouwde Van Leeuwen Techniek de leidingwerken onder een tankwagen die de korrelslib vervoert. Het leidingwerk bestaat uit verschillende pompen, afsluiters, filters en diverse andere componenten. Bertus van Leeuwen vertelt over het project: “Dit was een zeer specifieke maatwerkopdracht. We hebben veel samengewerkt met de opdrachtgever om samen het gehele proces en het benodigde systeem uit te denken. De wensen hebben we vertaald in een 3D-tekening. De vele kleppen die nodig waren, maakten dit een zeer specialistisch ontwerp. Naast het tekenwerk was ook de uitvoering, het lassen, erg intensief. Er zitten wel 400 lasuren in deze opdracht!”

Inmiddels is de tankwagen, de derde waarvoor Van Leeuwen Techniek een soortgelijk project verzorgde, op weg naar Italië. Maar ook in andere landen van Europa zal de wagen te spotten zijn.

 

Meer informatie over leidingwerken van Van Leeuwen Techniek?

 

Van Leeuwen Techniek levert ook maatwerk machinebouw.