Elektronica en hygiëne in de voedselindustrie

Van Leeuwen Techniek

Elektronische apparatuur in een hygiënische omgeving. Veel bedrijven, onder meer in de voedselindustrie, kennen de praktische problematiek die erbij komt kijken: reiniging van de ruimte gebeurt namelijk dagelijks en grondig. Vocht en chemische reinigingsmiddelen vormen dan een bedreiging voor de apparatuur. En dat is een goede reden om Van Leeuwen Techniek in te schakelen.

Praktisch ontwerp printerkast

 

Voor een klant in de vleesverwerking realiseerde Van Leeuwen Techniek een printerkast. Van Leeuwen Techniek vertelt over het project: “De printer staat in de expeditieruimte, waar stickers geprint worden voor alle producten die het pand verlaten. Om de printer droog en vrij van chemische stoffen te houden, wilde de klant er graag een beschermende kast omheen gebouwd hebben. Daarbij had de klant zelf al een idee voor de uitvoering, namelijk dat de klep aan de voorzijde van de kast naar binnen moest scharnieren.”

Kennis van voedselindustrieprocessen

 

Met die opdracht ging Van Leeuwen Techniek aan de slag. De engineers zetten hun kennis en ervaring met voedselindustrieprocessen in voor een praktisch ontwerp. “Al tijdens de ontwerpfase denken we mee met de klant. Zo houden we rekening met hygiëne, bijvoorbeeld door de kast schuin te laten aflopen. Stilstaand water, een bron van bacteriën, krijgt zo geen kans.” Na akkoord van de klant begon de productie van snij- en zetdelen van de kast. “Zodra de op maat gemaakte onderdelen bij ons in de werkplaats zijn, zetten wij die in elkaar en lassen we het geheel af. Na het laswerk laten we het rvs-plaatwerk glasparelen, een proces om het materiaal te conserveren. Glasparelen geeft het rvs ook een mooie, matgrijze kleur. Daarna hoeven we de kast alleen nog in elkaar te zetten, voordat deze op transport gaat naar de klant.”

Gebruiksgemak, veiligheid en hygiëne

 

Ook voor (elektronica-)beschermingskasten in de voedselindustrie is Van Leeuwen Techniek de aangewezen partner. “Onze kennis in de branche zetten we ook graag in voor het ontwerpen en bouwen van beschermende kasten. Voor iedere denkbare toepassing vinden wij een praktische oplossing. Specifieke wensen nemen we mee in het ontwerp, met optimaal gebruiksgemak, veiligheid en hygiëne als doelstelling.”

 

Meer informatie over maatwerk machinebouw van Van Leeuwen Techniek?

 

Meer informatie over de producten van Van Leeuwen Techniek?