Actuele berichten

Berichten rond onze innovatieve oplossingen, hygiëne en duurzaamheid

Van Leeuwen Techniek is vanuit het centraal gelegen Barneveld in binnen- en buitenland actief in productielogistiek, maatwerk machinebouw, leidingwerken en bedrijfsinrichting.

Dit doen we voor gerenommeerde fabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie. Lees op deze pagina actuele berichten rond onze innovatieve oplossingen, hygiëne en duurzaamheid. 

Z

20+

Al vele jaren een begrip

Z

Jaarlijks tevreden klanten

Z

8+

Actief in aantal landen

‘Je bent geen radertje in een grote machine, maar een belangrijk onderdeel van een team’

Lasser en monteur Erik van de Kamp aan het woord

Waarom Erik van de Kamp al 18 jaar bij Van Leeuwen Techniek werkt? De lasser en monteur kan met gemak een heleboel redenen opnoemen. Het gaat namelijk verder dan alleen het werk; het zijn de sfeer, de vrijheid en de mensen van Van Leeuwen Techniek zo’n fijne werkplek maken. Erik vertelt erover in deze blog.    

‘Doen wat je leuk vindt’

Engineer werkvoorbereider Johan Kraai aan het woord

Als engineer werkvoorbereider vertelt Johan Kraai graag over zijn baan bij Van Leeuwen Techniek, engineer van machines voor processen in de voedingsmiddelenindustrie én het leukste technische bedrijf van Barneveld en omstreken. Maar wát maakt werken bij Van Leeuwen Techniek nou zo uniek? Lees Johans blog over denken in oplossingen, eigen initiatief en het ontbreken van een strakke hiërarchie.

Elektronica en hygiëne in de voedselindustrie

Gaat dat samen?

Elektronische apparatuur in een hygiënische omgeving. Veel bedrijven, onder meer in de voedselindustrie, kennen de praktische problematiek die erbij komt kijken: reiniging van de ruimte gebeurt namelijk dagelijks en grondig. Vocht en chemische reinigingsmiddelen vormen dan een bedreiging voor de apparatuur. En dat is een goede reden om Van Leeuwen Techniek in te schakelen.

Leidingwerken voor biologische brandstof

Maatwerkproject tankwagen

Voor Opure ontwierp en bouwde Van Leeuwen Techniek de leidingwerken onder een tankwagen die de korrelslib vervoert. Het leidingwerk bestaat uit verschillende pompen, afsluiters, filters en diverse andere componenten.

Transport van krattenwasserij naar productie

Maatwerkproject in drie fasen aangepakt

Bij een klant in de kipverwerking hebben wij het krattentransport tussen de krattenwasserij en de productieruimte vernieuwd. Een project dat we in drie fasen hebben aangepakt. Maatwerk transportbanen in een bestaande behuizing via het dak, plaatsing van een geavanceerd kratten-dropstation en het automatiseren van het krattentransport in de wasserij.

Transport van krattenwasserij naar productie

Maatwerkproject in drie fasen aangepakt

Bij een klant in de kipverwerking hebben wij het krattentransport tussen de krattenwasserij en de productieruimte vernieuwd. Een project dat we in drie fasen hebben aangepakt. Maatwerk transportbanen in een bestaande behuizing via het dak, plaatsing van een geavanceerd kratten-dropstation en het automatiseren van het krattentransport in de wasserij.

Transportbanen

en handelingssysteem

Maatwerkproject bij een insectenkwekerij

Een insectenkweker maakte voor het kweekproces al gebruik van een transportband en trommelzeven. Met de hulp van Van Leeuwen Techniek is het traject uitgebreid met inventieve machines en duurzame transportbanden. Zo is een gestroomlijnd proces gerealiseerd, waarin naast betrouwbaarheid ook maximaal gebruiksgemak een hoofdrol speelt. Maar welke machines maken deel uit van het traject?

Transportbanen

op maat

Volledig nieuwe hygiënische transportbanen voor Storteboom Hamrol

In opdracht van Storteboom Hamrol heeft Van Leeuwen Techniek negen transportbanen ontwikkeld en geplaatst in de fabriek in Polen. “Een uitdagend project, omdat we verschillende transportbanen hebben gemaakt, die tussen al bestaande machines moesten worden geplaatst”, vertelt Bertus van Leeuwen, eigenaar van het technische bedrijf. Maatwerk was hier de oplossing. Gelukkig zijn de mannen van Van Leeuwen Techniek daar meester in.

Nieuw in het assortiment:

hygiënisch afsluitbare computerkast

Ons assortiment is uitgebreid met de rvs computerkast. Het hygiënische ontwerp en de solide kwaliteit maken deze kast zeer geschikt voor gebruik in uw productieomgeving.

De kast is voorzien van een uitschuifbare lade en eventueel te leveren met passende lessenaar. Uitvoerbaar met rubberen of FDA-goedgekeurde nylon afdichting. Beschikbare standaardformaten: 800 mm, 900 mm, 1000 mm en 1100 mm.

Daarnaast produceren wij de kast kan ook met de door u gewenste afmetingen.

Hygiënische energiezuil

Dé energiezuil van Van Leeuwen Techniek

De energiezuil van Van Leeuwen Techniek is dé ideale hygiënische behuizingsoplossing voor aansluitingen van elektriciteit, lucht en vloeistoffen.

De zuil is flexibel te monteren boven of vlakbij de werkplek. Geen zwervende contactdozen en overbodig lange snoeren en slangen meer. Wel zo veilig en bedrijfszeker. De zuil is zo ontworpen dat deze uitstekend voldoet aan de hygiëne-eisen van de voedsel- en genotsmiddelenindustrie.

Deze energiezuil is nu vernieuwd. Zo zijn de aansluitklemmen nog eenvoudiger bereikbaar en is de deksel voorzien van een blauwe foodpakking. De bevestiging van de energiezuil is flexibel geworden door het gebruik van een koppeling.

 

Benieuwd naar de producten van Van Leeuwen Techniek?

 

Van deskundig advies tot gebruik van uw eigen duurzame, hygiënische machine.